Råkost af asparges, vindruer og broccoli

Råkost af asparges, vindruer og broccoli

Knas, sødme og blødhed går op i en højere enhed i denne råkost, som er en af mine yndlinge. Den samler nogle af de bedste smagsindtryk fra både frugt og grøntsagsriget, og er pakket med vitaminer, mineraler, fiber og alt det andet gode fra planteriget. Der er lidt snitte- og hakketid involveret her, så lav den en dag, du ikke har alt for travlt. Kan serveres med f.eks. ris, eller bulgur som et helt måltid. Et godt drys finthakket rucola øverst vil runde det hele af med en skarpere smag.

1  medium skål salat
INGREDIENSER
1 dl broccoli, skåret i småstykker og lynblancheret
8 stilke grønne asparges, skåret i 1 cm lange stykker og lynblancheret
1 avocado, skåret i 1 cm tern
1 dl røde vindruer, skåret i kvarte på langs
1 æble skåret i smalle stykker/flager
1/4 dl solsikkekerner, ristet gyldne på en pande
dressing
3 spiseskefuld mandelfløde
2 spiseskefuld soyamælk
1 spiseskefuld agavesirup

SÅDAN GØR DU
Sæt en kedel vand til at koge. Bland soyamælk, mandelfløde og agavesirup til en dressing i bunden af en salatskål. Skær først broccoli og asparges ud. Smid dem op i en skål for sig, og hæld frisk kogt vand over dem. Efter ti sekunder hælder du vandet fra og lægger dem ud på en middagstallerken for at køle af.

Skær nu avocadoen, æblerne og vindruerne ud, og bland dem straks i dressingen i salatskålen, efterhånden som de er klar.

Rist nu solsikkekernerne gyldne og læg dem til afkøling på en tallerken eller dit skærebræt.

Bland de nu afkølede asparges og broccoli i. Til sidst når de er kølet af, blander du solsikkerkernerne med i din nu færdige råkost.

2 replies
 1. michael perlmutter
  michael perlmutter says:

  Opskriften duer desværre ikke for mig fordi jeg skal undgå alt sukker- og fedtholdigt indtil jeg er kommet af med min diabetes 2 og hvis jeg skal udelade soyamælk, mandelfløde og agavesirup plus solsikkefrø er der ikke SÅ meget ved den!

  Reply
 2. Ida Andersen Lang
  Ida Andersen Lang says:

  Hej Michael! Det er rigtigt, denne her opskrift er ikke super striks, men stadigvæk ret artig. Jeg ved ikke om du må spise soyayoughurt på dit program, men det er en mulighed at erstatte dressingen med soyayoughurt naturel og skære solsikkefrøene fra. Det vil stadig være en lækker smagskombination fra frugterne og grøntsagerne alene.
  Mvh Ida

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *